Op het plaatje zag het er zo mooi uit. Het perfecte kokoskoekje. Helaas werden ze bij mij niet zo perfect, rond, glad en gelijk. Mijn bakplaat leek meer op een slagveld. Maar als het lekker smaakt, who cares? Het recept is goed en ze zijn gewoon heerlijk.
Ingredienten
2 eieren
1 mespuntje bakpoeder
1 mespuntje zout
100 gram basterdsuiker
1 vanillestokje
30 gram gemalen amandelschaafsel
250 gram geraspte kokos
Bereiding
Verwarm de oven voor op 170 graden. Klop de eiwitten van de eieren schuimig. Voeg de bakpoeder, zout en basterdsuiker toe. Klop tot glanzende pieken. Spatel het merg van de vanillestokje, amndalschaafsel en de kokos erdoor. Schep 12 bergjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in 25 minuten goudbruin. Laten afkoelen op een rooster.
Deze ga ik zeker eens maken! Ik ben gek op kokos!
BeantwoordenVerwijderenLiefs
Ik heb mijn zoontje toen hij een jaar of drie was eens doen wenen omwille van een mislukte cake. Die koekjes zien er volgens mij dus nog best oké uit. En als ze lekker zijn... .
BeantwoordenVerwijderenIk vind het juist wel wat hebben dat ze niet zo perfect rond zijn. Echt zelfgemaakt! En ze lijken me heerlijk.
BeantwoordenVerwijderenMisschien leidt imperfectie wel tot perfectie. De smaak is wel top! xxx
BeantwoordenVerwijderen