zondag 2 december 2012

Banketstaaf


Het is bijna Sinterklaas, dus maken we vandaag een heerlijke banketstaaf. Ik heb amandelspijs uit een pakje gebruikt. Misschien volgende keer ook dat zelf maken? Hij was in ieder geval erg lekker en het is zeker de moeite waard om een keer zelf te maken. Na het bakken heb ik hem nog wel even ingesmeerd met wat opgewarmde abrikozenjam.

Ingredienten
1 pakje bladerdeeg
300 gram amandelspijs
2 eierdooier
Rasp van 1 citroen

Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden. Bladerdeeg uitspreiden op het werkvlak en laten ontdooien. Plakjes deeg op elkaar stapelen en op met bloem bestoven werkvlak uitrollen tot een rechthoekige lap. Prak de amandelspijs los met 1 eierdooier en de rasp van de citroen. Vorm de spijs tot een rol. Leg de deeglap op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de spijsrol erop en vouw het deeg eromheen. Randen goed aandrukken en de banketstaaf op de vouwnaad leggen. Klop de eierdooier los en bestrijk het deeg ermee. Bak de staaf in de oven in ongeveer 45 minuten goudbruin.

1 opmerking: