donderdag 27 december 2012

Palmiers van bladerdeeg uit Chez Rachel



Mijn enige advies voor bladerdeegrecepten is koop roomboterbladerdeeg. Deze is echt zo gemaakt en heerlijk. Denk dat er nog veel meer combinaties mogelijk zijn. Experimenteer er maar op los. En je kunt ze ongebakken invriezen. Uit de vriezer meteen in de oven doen, bak ze dan wel enkele minuten langer. 

Ingredienten 
6 bladerdeegplakken
grove mosterd
geraspte belegen kaas naar keuze

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Roel het deeg uit tussen twee vellen bakpapier. Snijd de rechthoeken in de breedte in tweeen, zodat er twee rechthoeken ontstaan. Bestrijk een de rechthoek met de mosterd en bestrooi hem met kaas. Rol de rechthoek vanaf de lange zijde naar binnen. Herhaal dit aan de andere kant, zodat de twee rolletjes elkaar raken. Verpak de rol stevig in platic-folie en vries hem 10 minuten in. Snijd hem dan in plakjes en leg deze op de bakplaat. Bak de palmiers 10 minuten of tot ze goudbruin en knapperig zijn. Serveer ze warm of op kamertemperatuur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten