Toch nog 1 recept die ik nog even wil delen. Heerlijk voor het Kerstdiner. Altijd goed. Je huis gaat er heerlijk van ruiken en eigenlijk geen werk. Wat gaat er nu boven eigengemaakte stoofpeertjes bij het Kerstdiner. Dus nog even snel halen en maken deze heerlijke peertjes!
Ingrediƫnten
8 stoofpeertjes, geschild
600 ml rode wijn
200 ml rode port
200 gram rietsuiker
1 kaneelstokje
3 kruidnagels
1 takje tijm
2 steranijs
Bereiding
Zet 8 geschilde stoofperen in een pan, voeg het wijnmengsel toe, breng langzaam aan de kook en laat circa anderhalf uur stoven tot de peren zacht zijn maar nog stevig zijn. Daarna peren uit de wijn halen en de wijn tot licht stroperig inkoken. de peren in de stroop leggen en ze langzaam op laag vuur de siroop laten opzuigen.
Lekker stoofpeertjes! Vooral met steranijsjes erin. Ik kook ze altijd veel langer in veel minder wijn/port, maar dan worden de peertjes wel erg zacht. Ik vind dit recept een heel fijn alternatief. Worden ze zo ook mooi dieprood? Want roze peertjes ..... niet mijn eten
BeantwoordenVerwijderenHi Nell, ik heb net het eindresultaat erop gezet en ze zijn dieprood. Echt heerlijk, ik heb ze ook langer gekookt!
BeantwoordenVerwijderen