woensdag 12 december 2012

Zuurkool met kaascrumble uit de Allerhande



Weer eens een recept uit de Allerhande. Ik ben gek op zuurkool, deze keer met een walnoten-kaas korst. Zo lekker, zo klaar. Prima recept voor een doordeweekse dag!


Ingredienten
2 zakken zuurkool a 500 gram, uitgelekt
400 gram ananasstukjes
1 magere rookworst (350 gram), in plakjes
150 gram bloem, gezeefd
100 gram boter, op kamertemperatuur
100 gram oude kaas

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Roer de zuurkool met een vork los en doe met de anananas en rookworst in de ovengschaal. Kneed van de bloem, boter en een mespunt zout met koele handen een kruimelig deeg. Kneed de kaas er losjes door. Breng op smaak met peper en zout en verdeel over de suurkool. bak de zuurkoolcurmble in de voorverwarmde oven in ca. 25 minuten goudbruin en gaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten