Nigella's nieuwe boek 'Nigelissima', ik ben weer fan. Dit is een echt weer een heerlijk recept. Ik was wel even aan het knoeien om de worst uit zijn jasje te krijgen. Maar het eindresultaat was top.
Ingredienten
450 gram Italiaanse worstjes
2 eetlepels met knoflook gearomatiseerde olie
4 dikke of 6 dunne lente-uitjes, in dunne plakjes
1 theelepel gedroogde oregano
60 ml witte wijn of vermout
2 blikken tomatenstukjes, plus 1/2 bilk water
2 laurierblaadjes
zout en peper
gehakte verse peterselie voor het serveren (desgewenst)
Bereiding
Druk het worstvlees uit de worstjes en draai er balletjes van ter grootte van een kerstomaat. Leg ze op een met huishoudfolie beklede bakplaat. Je moet er uiteindelijk zo'n 40 hebben. Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem of vuurvaste kasserol en bak hierin de gehaktballetjes goudbruin. Wanneer alle gehaktballetjes goudbruin zijn , doe je er de lente-ui en oregano bij. Roer voorzichtig. Giet de wijn of vermout en de tomatenstukjes erbij. Vul een van de lege blikken tot de helft met koud water, giet het water in de pan. Doe de laurierblaadjes in de pan en laat de saus aan de kook komen. Draai dan het vuur zo laag dat de saus zachtjes blijft koken en laat de pan zonder deksel 20 minuten staan, tot de saus iets is ingedikt en de gehaktballetjes door en door gaar zijn. Proef de saus en roer er als je wilt, nog wat zout en peper door. Wanneer de gehaktballetjes klaar zijn , kun je ze onmiddellijk eten, of je kunt ze nog een kwartier op de uitgedraaide pit laten staan. De saus zal dan wat dikker worden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten