vrijdag 7 december 2012

Zalmtartaar van Paul de Leeuw


Een lekker lunch recept uit het boek van Paul de leeuw. Door de smaak van zout van het kappertje, het vette van de zalm, de room van de mayonaise, het scherpe van het pepertje wordt het een zalige zalmtartaar.

Ingredienten
Goede moot zalmfilet
1 rode peper, schoongemaakt en in stukjes
Bieslook, in stukjes geknipt
1 klein blikje kappertjes
1 potje augurken
1 sjalotje, fijngesneden
1 theelepel mosterd
2 eetlepels creme fraiche
2 eetlepels mayonaise
Stokbrood
knoflook

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. In de tussentijd snijd je de zalm in kleine blokjes. Vervolgens sortie de zalmsnippers in een kom met de pepers en bieslook. In een blender doe je de helft van de kappertjes, drie augurken, het sjalotje, de mosterd, de creme fraiche en de mayonaise en je mengt dit alles tot een egale massa. Deze mooie substantie voege je dan al lepelend toe aan de zalm in de kom, maar gebruik niet te veel. het moet een soort tartaar worden. de saus bint alles samen. In de tussentijd leg je een stokbrood in de warme oven. Na een paar minuten haal je het brood uit de oven en je snijdt het overlangs doormidden. Je krijgt dus twee grote elften stokbrood, die je helemaal besmet met zalmtartaar.


2 opmerkingen: