Spaghetti maar dan anders. Even de oven in en je hebt een heerlijk gerecht. Deze komt uit de Italiaanse bijbel 'De zilveren lepel'. Het is een heel fijn subtiel gerecht, met smaken uit Italie.
Ingredienten
300 gram tomaten, ontveld en in blokjes
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels citroensap
1 eetlepel kappertjes, uitgelekt
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 takje verse basilicum, fijngehakt
350 gram spaghetti
zout en peper
Bereiding
Verhit de oven tot 180 graden. Doe de tomaten, de olie, het citroensap en de kappertjes in een koekenpan met zout en peper naar smaak. Bak alles 15 minuten op laag vuur tot het een dikke saus is; roer af en toe. Roer er de knoflook het basilicum door. Kook de spaghetti in eel kokend water met zout beetgaar. Laat ze uitlekken, doe ze weer in de pan, voeg de saus toe en meng. Schep het gerecht op een groot vel aluminium folie en vouw de zijkanten er zo omheen dat de stoom niet ontsnapt. Leg het pakket op een bakplaat en zet het 15 minuten in de oven. Zet het pakket rechtstreeks op tafel.
Klinkt heerlijk. Morgen meteen proberen
BeantwoordenVerwijderen