zondag 16 december 2012

Walnoten-brownies van Janneke Vreugdenhil


Ik heb ze zelf niet geproefd, maar heb gehoord dat ze geweldig waren. Het is belangrijk dat je ze op tijd uit de oven haalt, anders worden ze te droog. Ze moeten juist een beetje sticky zijn, dan zijn ze het allerlekkerst.

Ingredienten
250 gram pure chocolade, grofgehakt
250 gram roomboter, in stukken
100 ram walnoten, grofgehakt
4 eieren, 2 dooiers
200 gram bruine basterdsuiker
200 gram fijne kristalsuiker
100 gram bloem


Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden. Breng een wijde pan met een laagje water aan de kook. Doe de chocolade samen met de boter in een kom en hang deze boven het kokende water. Laat de voer en chocolade samen smelten. Strooi de walnoten uit over een bakplaat en rooster ze 5-8 minuten in de oven. Stort op een snijplank en hak ze grof. Doe de hele eieren en eidooiers in een beslagkom. Klop ze met een elektrische mixer ietsje schuimig. Voeg een snufje zout en de suiker toe en blijf kloppen tot een dikke vla. Roer eerst de chocoladeboter en walnoten door de eiervla en spatel er daarna zo luchtig mogelijk de bloem door. Schenk het beslag in het balblik en bak de brouwnies in het midden van de oven in 35-45 minuten gaar. Haal ze er op tijd uit. En laat de cake volledig afkoelen in de vorm voor je hem in blokken snijdt.

3 opmerkingen: