maandag 23 april 2012

Champignonsoep


Er gaat niks boven een eigengemaakte soep. Deze keer maakte ik een champignon soep. Ik heb het recept iets aangepast. Het orginele recept kun je hier vinden: Allerhande. Je kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden. De volgende dag langzaam verwarmen op een laag vuur. Je kunt de soep ook in een afgesloten bak invriezen. 

Ingredienten
400 gram champignons
25 gram boter
1 kleine ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
Verse Italiaanse kruiden
1 eetlepel cognac
1 1/2 kippenbouillontablet
1 eetlepel olijfolie (truffelaroma)

Bereiding
Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in dunne plakjes. Verhit de boter in een pan. Bak de ui ca. 2 minuten zachtjes. Voeg de knoflook toe. Voeg de champignons toe en bak ca. 4 minuten. Schep regelmatig om. Voeg de cognac, het bouillontablet, de kruiden en 750 ml water toe. Breng de soep aan de kook en laat 3 minuten koken. Verwijder de kruiden en breng op smaak met olijfolie (truffel), peper en zout.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen