dinsdag 4 december 2012

Kip Pilaf met perzik



Voor de makelijke dinsdag. Geen zin om lang in de keuken te staan en toch iets lekkers op tafel. Dan is dit gewoon een prima voor doordeweek recept. Salade erbij en je bent klaar.

Ingredienten
300 gram kipfilet
2 grote uien
2-3 tenen knoflook
Paprikapoeder
2-3 theelepels ketjap
Sambal naar smaak
1 groot blikje tomatenpuree
Suiker naar smaak
1 blik halve perzikken op sap
Zout en peper
Rijst


Bereiding
Snipper de uien. Snijd de perziken in kleine stukjes. Bewaar het sap. Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Bak de kipfilet lekker bruin en schep deze als het gaar is in een aparte schaal. Fruit in het overgebleven bakvest de uien met de knoflook. Giet daarna het spap van de perzikken erbij en leng dit aan met wat water. Meng de tomatenpuree erdoor tot een saus. Ketjap, zout, peper en sambal erbij en eventueel wat suiker. Doe de kipfilet bij de saus en laat het even sudderen. Als laatste de perzikken erbij. Lekker met rijst.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen