woensdag 5 december 2012

Filotaartje van wortel & Hollandse kaas van Natascha Boudewijn


Het eerste recept uit het kookboek van Natascha Boudewijn 'Green Delicous'. Eerlijk is eerlijk, ik heb geen groene vingers. Ik krijg een cactus nog dood. Maar ik houd wel van seizoensrecepten. En lekkere recepten met veel groenten wil ik altijd uitproberen. Dit recept zag er heerlijk uit en mijn resultaat ook.

Ingrediƫnten
400 gram worteltjes
2 grote aardappels (400 gram)
2 uien
olijfolie
4 eieren
4 eetlepels room
60 gram Hollandse kaas naar keuze, geraspt
4 vellen filodeeg


Bereiding
Verwarm de oven voor tot 200 graden. Schil met een dunschiller de worteltjes en aardappels en snijd ze in blokjes van ongeveer 2 cm. Snijd de uien in partjes. Alles in een kom mengen met 6 eetlepels olijfolie en op smaak brengen met zout en peper. Spreid uit op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 20 a 25 minuten in de oven, schep halverwege om. Houd 4 mooie partjes ui apart om later op de taartjes te leggen. Pureer de overige gegrilde groenten met een staafmixer. Draai de temperatuur van de oven terug naar 180 graden. Meng met een spatel de eieren met de room en 30 gram geraspte kaas. Schep daar het gronetemengsel voorzichtig doorheen. Snijd elk filodeegvel in 4 gelijke stukken en kwast in met olijfolie. Vet ook de vormpjes in. Bedek de vorm met een vel vilodeeg en leg daar de overige drie vellen steeds met een kwartslag overheen. tot je een stervorm hebt. Buig het deeg voorzichtig over de randen. Doe dit ook bij de overige vormpjes. Vul de vormpjes met de groentepuree en strooi er de resterende kaas over. Leg in het midden de achtergehouden partjes ui. Bak de taartjes in het midden van de oven in 30 minuten gaar.

3 opmerkingen:

  1. Mmm ziet er ook goed uit. Ik moet eens dringend receptjes uit beginnen proberen want met alleen verzamelen stil je de honger niet!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zulke recepten vind ik echt altijd heerlijk om te maken:)

    BeantwoordenVerwijderen