zondag 30 december 2012

Kerstomaatjes met olijven van Nigella Lawson


2012 is bijna voorbij en de goede voornemens liggen klaar. Dus nu iets zonder bladerdeeg. Dit was heerlijk, ik heb dit gerecht zo gegeten, met wat stukken brood. Je kunt het ook gebruiken als basis voor een pastasaus en is top bij vlees of vis. Het is gewoon lekker.
Ingredienten
3 eetlepels met knoflook gearomatiseerde olie
2 theelepels fijngehakte verse rozemarijn
500 gram kerstomaatjes, gehalveerd
60 ml martini of cinzano rosato
75 gram ontpitte zwarte olijven
3 eetlepels gehakte verse peterselie
Peper en zout naar smaak

Bereiding
Doe de knoflookolie en de gehakte rozemarijn in een wok met antiaanbaklaag en zet die op laag tot matig vuur om warm te worden. Laat de rozemarijn geurig sissend 30 seconden in de olie bakken. Voeg er de halveerde kerstommaatjes aan toe en bak ze, voorzichtig roerend, ongeveer 1 1/2 minuut. De tomaatjes worden dan zacht en laten hun stroperige sappen los. Gier er de vermout bij, laat die aan de kook komen en leg het deksel op de pan. Laat alles nog een minuut koken. Haal het deksel van de pan, doe er de olijven bij, roer en laat alles, zonder deksel op de pan, nog een minuut koken, zodat het vocht iets inkookt. Roer het rotste deel van de peterselie erdoor en zout en peper naar smaak, en doe de zaak over in een verarmde schaal. Laat die, als je er de tijd voor hebt, 10 minuten staan, dan worden de sappen nog wat dikker en de aroma's rijper. Strooi er de rest van de peterselie over en zet ode schaal op tafel.

1 opmerking:

  1. Met dank voor je belangstelling en/of reacties op mijn weblog. Ik wens jou en je naasten een heel gelukkig en vooral gezond 2013! Dat ook het komende jaar opnieuw veel Eetplezier te wachten staat.

    BeantwoordenVerwijderen