vrijdag 4 oktober 2013

Taart met verse cranberry's uit Vlieland

Als ik op de boot naar Vlieland zit, begint het genieten. Weg van al het moeten en rennen. Cranberry's horen bij de eilanden, dus die neem ik mee naar huis. Nu nog een recept. Cheesecake done, cranberry saus ook. We maken een taart waar ze de hoofdrol in spelen. Zachte eiwitten, zoete amandelen en knapperige zure cranberry maakt dit een heerlijke taart. Ga ook een weekend naar vlieland en maak deze taart.

Ingrediƫnten

200 gram bloem en extra om te bestuiven
75 gram bruine basterdsuiker
75 gram koude boter in blokjes
3 eieren
500 gram steunvulling
150 gram witte basterdsuiker
55 gram amandelschaafsel
340 gram verse cranberry's

Bereiding
Zeef de bloem, de bruine basterdsuiker en een mespunt zout boven een kom. Voeg de boter toe. Kneed met koelen handen tot kruimels. Split 1 ei en voeg de dooier toe aan het mengsel. Bewaar het eiwit. Kneed tot een soepel deeg. Voeg eventueel wat water toe. Vorm er een bal van, dek af met vershoudfolie en leg 30 minuten in de koelkast. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een diameter van ca.30 cm. Bekleed hiermee de ingevette vorm. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Zet 30 minuten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bedek de taartbodem met aluminiumfolie en strooi de boenen of linzen erop. Bak 10 minuten in de oven. Verwijder de bonen en de folie en bak nog 5 minuten. Zet de oven nu op 170 graden. Splits de laatste 2 eieren en klop de 3 eiwitten meent de witte basterdsuiker stijf.Spatel er voorzichtig 45 gram amandelschaafsel en de cranberry's door. Schep het mengsel op de bodem en bestrooi met de rest van het amandelschaafsel. Bak in 35 minuten goudbruin. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten