donderdag 1 november 2012

Chili con Carne met knoflookbrood


Leuk recept, chili con carne zonder bonen. Knoflookstokbrood heb ik kant en klaar gekocht, maar je kunt het ook zelf maken door de sneetjes brood te smeren met kruidenboter. Zoals je kan zien ging het stokbrood bij mij iets te hard. Maar het was zeker voor herhaling vatbaar.

Ingredienten
500 gram mager rundergehakt
2 uien, in vieren
2 theelepels olijfolie
2 theelepels komijnpoeder
1-2 theelepels milde chilipoeder
400 gram tomatenblokjes
1 runderbouillonblokje
1 knoflookstokbrood, in dikke sneden

Bereiding
bak het gehakt in een paar minuten in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en doe het dan over in een kom. Hak de uien fijn in een keukenmachine. Verhit de olie in de pan en fruit de uien 2 minuten. Voeg de specerijen toe en bak nog een minuut. Voeg het gehakt, de tomaten, het bouillonblokje en een blik heet water toe. Breng aan de kook en laat 20 minuten sudderen. Verhit de grill op middelhoog, Schep het gehakt in een ovenschaal. Verdeel de sneden stokbrood over het gehakt en zet 5 minuten onder de grill tot het brood goudbruin en krokant is.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen