donderdag 15 november 2012

Homemade ontbijtkoek van Yvette van Boven

Hoe simpel is dit? Alles in een kom en mixen maar. Het zit hem in wanneer je hem uit de oven haalt. Te lang, te droog. Te kort, niet gaar. Maar net daartussen zit de ultieme koek. Niet droog, niet nat, maar zacht en smeuïg. Heerlijk.

Ingredienten
400 gram zelfrijzend bakmeel
1 snuf zout
1 theelepel van elk:
Gemberpoeder
kaneel
korianderpoeder
snuf piment
100 gram bruine basterd suiker
150 gram honing
200 ml melk

Bereiding
Vet een bakblik (inhoud 1 liter) met een kwastje zachte boter in. Verwarm de oven voor op 150 graden. Mix de ingredienen en giet in de vorm. Bak de koek 1 uur tot gaar. Laat op een rooster afkoelen en pak dan in want dan blijft ie lekker sticky.

2 opmerkingen:

  1. Wat opvalt is dat het zo beige/bleek is. Ik denk bij ontbijtkoek aan iets donker-bruin (en rechthoekig)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hi Paul, dat klopt. Ik vond hem ook bleek. Heb wel precies het recept gevolgd. Ik moet zeggen hij is erg lekker en smaakt echt naar ontbijtkoek!

    BeantwoordenVerwijderen