dinsdag 6 november 2012

Knapperige pompoenparten met zure room hit Plenty van Ottolenghi


Wat een leuk recept. Niet al te ingewikkeld en niet te veel ingredienten. Het kost wel wat mankracht om de pompoen in mooie plakken te snijden. Maar eenmaal in de oven, is het zo klaar. Het was echt super lekker. Een aanrader dus.

Ingredienten
700 gram pompoen (met schil)
50 gram parmezaan, geraspt
20 gram gedroogd witte broodkruim
6 eetlepels fijngesneden bladpeterselie
2 1/2 theelepel fijngehakte tijm
geraspte schil van 2 grote citroenen
2 teken knoflook, fijngehakt
4 eetlepels olijfolie
1 eetlepel fijngehakte dille
120 gram zure room
zout en witte peper


Bereiding
Verhit de oven tot 190 graden. Snijd de pompoen in 1 cm dikke plakken en leg ze op de snijkant plat neer op een bakpapier beklede bakplaat. Vermeng voor de korst in een kommetje de parmezaan met broodkruim, peterselie, tijm, de helft van de citroenrasp, de knoflook, een beetje zout en wat peper. Bestrijk de plakken pompoen royaal met olijfolie en bestrooi ze met het parmezaanmengsel, alle plakken moeten met een laagje van een paar mm zijn bedekt. Druk het mengsel met de vingertoppen op de plakken. Zet de bakplaat in de oven en rooster de pompoen ongeveer 30 minuten tot de plakken gaar zijn; steek de punt van een mens in een plak om te controleren of dat gemakkelijk gaat. Dek de bovenkant eventueel losjes af met aluminiumfolie als de kruimellaag te snel zou kleuren. Roer de dille en wat zout en peper naar smaak door de zure room. Dien de poempoenplakken warm op, bestrooi met de overgebleven citroenrasp. Geef de zure room apart. 

4 opmerkingen:

  1. Alles van die man is lekker! Ik vind het zo kap hoe hij smaken weet te combineren! Misschien was het makkelijker geweest om de pompoen in de breedte in repen te snijden?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben het helemaal met je eens, ben een fan! Wat een goed plan, ik snijd ze de volgende keer in de breedte

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jammie dit lijkt me echt heerlijk! xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Lijkt me lekker dit! Ga ik onthouden!

    BeantwoordenVerwijderen