vrijdag 22 februari 2013

Sticky chicken wings van Yvette van Boven

Er bestaan marinades en top-marinades. Dit is weer echt een topper. Wat lekker. Ik had ze het liefst een nacht in de marinade laten liggen, maar ik had geen tijd. Na vier uurtjes in deze marinade moesten ze de oven in. Zowel warm als kou, een heerlijk hapje. Leuke tip: doe de kip in een plastic zak en vervolgens de marinade erbij. Alle stukken zullen dan door de marinade bedekt zijn, dat maakt ze extra lekker.

Ingredienten
6 drumsticks
6 kippenvleugels
2 eeltlepels vloeibare honing
1 duimlengte verse gemberwortel, geschild en geraspt
1 teentje knoflook, uit de pers
1 1/2 theelepel Chinees vijf kruidenpoeder
1 eetlepel sojasaus
3 eetlepels sinaasappelmarmelade
1 geraspte sinaasappelschil
1 eetlepel sesamolie

Bereiding
Maak met een scherp mesje inkepingen in de stukken kip. Meng de ingrediĆ«nten voor de marinade in een kom en doe de stukken kip erbij. Meng goed met schonen handen en dek af met folie. Laat 4 uur, maar het liefst een hele nacht marineren in de koelkast. Verwarm voor het bereiden de oven voor op 200 graden. Spreid de kip uit op een bakplaat met een beetje aanhangende marinade en rooster in 45-50 minuten gaar. Keer de stukken halverwege. Bedruip ze 2 tot 3 keer tijdens het bakken met de rest van de marinade. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen