donderdag 10 oktober 2013

Kitkat & M&M taart uit 30 jaar Allerhande

Wil je happy kids? Dan moet je dit een keer maken. Het is succes verzekerd. Helemaal niet moeilijk en ziet er vrolijk uit. Kinderen zijn gek op Kitkat en M&M's, dus fout kan je niet gaan. Persoonlijk vond ik het te zoet, te veel van alles. Maar telt mijn mening nog als de kinderen juichend om je heen dansen?

Ingredienten
180 gram chocolade extra puur, grof gehakt
100 ml volle melk
200 gram boter, op kamertemperatuur
175 gram witte basterdsuiker
3 eieren
200 gram zelfrijzend bakmeel
400 gram chocolademousse
1 1/2 zak KitKat mini
1 zak M&M's crispy

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng een pan met water aan de kook. Hang eriets kleiner pan in. Laat daarin de chocolade en melk smelten. Laat 5 minuten afkoelen. Klop ondertussen in een ruime kom de boter, suiker en een mespunt zout met een mixer tot een luchtige, witte massa. Dit duurt 5 minuten. klop een voor een de eieren erdoor. Voeg pas een volgend ei toe als het volgend is opgenomen. Spatel het chocolademengsel door het beslag. Zeef het meel boven het beslag en spatel het er voorzichtig door. Schep het beslag in de springvorm en bak de taart in het midden van de oven in ca. 45 minuten gaar. Controleer na 30 minuten op gaarheid. Steek de sateprikker in het midden van de taart. Komt deze er schoon uit, dan is de taart gaar. Laat de taart op een rooter in 1 uur en 30 minuten afkoelen en verwijder de vorm. 
Snijd de taart horizontaal doormidden. Bestrijk 1 helft met 200 gram chocolademousse. Leg de andere helft er voorzichtig op en bestrijk de bovenkant en zijkant van de taart met de rest van de choclolademousse. Zet de KitKat's rechtop rondom de taart en bestrooi de bovenkant met de M&M's. Een strik erom en klaar is ie. 

6 opmerkingen:

  1. Oef, mijn tanden vallen er spontaan uit bij het zien van deze kleurige taart. Maar zoals je zelf ook aangeeft: blije snoetjes maken veel goed. Dan maar een kunstgebit ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Toch zou ik er wel een stukje van lusten! Wat leuk dat je deze taart gemaakt heb, ik zie 'em zo vaak op Pinterest enzo voorbij komen en het is er toch wel eentje om eens te proberen vind ik. Vind 'em super goed gelukt!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Echt goed gelukt!

    Wat is de diameter van jouw bakvorm?

    Alvast bedankt!

    Claudia

    BeantwoordenVerwijderen
  4. @ Claudia, ik heb een vorm met en diameter van 20 cm gebruikt. Veel plezier met het maken!

    BeantwoordenVerwijderen

  5. hallo.

    Ik heb hem ook gemaakt maar een dag later was de taart erg droog.
    Heb je een tip om dit te verkomen?

    Gr Lyset

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hi Lyset, misschien heb je wat aan de volgende tip: Laat je taart afkoelen onder een keukenhanddoek. Zo ontsnapt er geen vocht tijdens het afkoelen. Strijk het gebak daarna in met de chocolade mousse.

    BeantwoordenVerwijderen