maandag 28 oktober 2013

Stoofpot van Knoflookkip, Donna Hay

Nu snap ik waarom Donna geen foto van dit recept in haar boek heeft, het is niet mooi te fotograferen. Het blijft er een beetje vreemd uitzien. Maar goed, ik heb mijn best gedaan om er een smakelijk plaatje van te maken. En nog over het recept: ik heb voorgekookte krieltjes gebruikt en dat ging prima. verder is het heel simpel, oven aan en gaan. Het resultaat is een heerlijk kippetje!

Ingrediƫnten
1 bol knoflook, gehalveerd
6 takjes tijm
1 kip van 1,5kg
12 kriel aardappeltjes, gehalveerd
4 gele uien, gehalveerd
olijfolie
grof zeezout
125 ml kippenbouillon
125 ml witte wijn

Bereiding
Verwarm de oven voor op 150 graden. Stop de helft van de knoflook en tijm in de buikholte van de kip. Bind de poten met een keukentouw en leg in een grote braadpan. Schik aardappels, ui en bestrooi met zout. Voeg bouillon en wijn toe. Sluit af met ene deksel en zet 1 1/2 uur in de oven. Haal het deksel van de pan en laat nog 45 minuten sudderen. 

1 opmerking: