zondag 3 februari 2013

Chocolade-cranberry truffel uit Red


Gek op chocolade. Recepten met chocolade resulteren vaak in iets heerlijks. Bonbonnetjes en chocoladetruffels, nog nooit zelf gemaakt. Dus begin ik aan de truffels. Het enige wat ik niet begreep aan dit recept was, hoe ik in godsnaam 30 truffels uit deze hoeveelheid kon krijgen. Tenzij je ze heel klein maakt en dat doe ik natuurlijk niet.

Ingredienten
225 gram pure chocolade
75 gram cranberrycompote
2 eetlepels slagroom
2 eetlepels cacaopoeder
1 1/2 eetlepel poedersuiker

Bereiding
Doe de chocolade, cranberrycompote en slagroom in een steelpan. Verhit op een laag vuur al roerende tot een gladde saus. Haal de pan van het vuur en giet het mengsel in een glazen kom. Laat afgedekt een nacht in de ijskast staan om op te stijven. Meng cacao en poedersuiker in een schaaltje. Schep een opgehoopte theelepel van het chocolademengsel uit de kom en rol het door het cacaomengsel. Doe wat poedersuiker in je handen en rol het bolletje chocolademengsel tot mooie truffels. Bestrooi met poedersuiker. Maak op deze manier nog 29 truffels.

2 opmerkingen: