woensdag 27 februari 2013

Vegetarische taart met wortel en courgette


Wat een leuk recept, gewoon een feestje op je bord. Het is van What liberty ate.  Je moet het een keer proberen. Het ziet er geweldig uit en het smaakt heerlijk. Een echte vegetarische kleurrijke taart, je gasten zullen er van smullen. 

Ingredienten
6 plakjes bladerdeeg, ontdooid
2 winterwortels
1 courgette
Tijm
Peper en zout 
Olijfolie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 185 graden. Vet het bakblik in met boter en bestuif vervolgens met bloem. Bekleed het bakblik met het bladerdeeg en prik gaatjes met een vork in het deeg. Zet het bakblik 30 minuten in de koelkast. Was ondertussen de courgette en wortels. Snijd de groente in de lengte in dunne plakken, ik gebruik een kaasschaaf. Haal het bakblik uit de koelkast. Rol een plakje courgette op en wikkel er een wortelplakje omheen. Ga zo door om en om. Zodra de cirkel te groot wordt, zet deze in het midden van het bakblik en ga door totdat de taart helemaal gevuld is. Bestrooi met peper, zout en tijm en schenk er de olijfolie over. Bak de taart in ongeveer 30 minuten gaar. 

5 opmerkingen: