dinsdag 19 februari 2013

Winterjam: Sinaasappel-vanillemarmelade uit Foodies

Het is leuk om te maken en ook nog heerlijk. Zonder toevoegingen, gewoon een heerlijke jam voor op een warm geroosterd brood met zoute boter. Moeilijk is het niet en het resultaat is echt de moeite waard. 

Ingredienten
2 perssinaasappels
150 gram suiker
2 vanillestokjes

Bereiding
Boen de perssinaasappels goed schoon. Doe ze in hun geheel in een pan met ruim kokend water en kook de sinaasappels 45 minuten op laag vuur. Haal ze uit het hete water, snijd door en verwijder pitten. Snijd ze in grove stukken, doe ze in een keukenmachine met de suiker en de zaadjes van 1 vanillestokje, pureer tot een bijna gladde marmelade. Doe de sinaasappel marmelade in een steelpannetje met 1 vanillestokje en roer op laag vuur nog 15 minuten door. Doe in een schone pot en bewaar koel. 

5 opmerkingen:

  1. Mijn favoriete marmelade! Heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er werkelijk heerlijk uit! Uit welk nummer van Foodies komt dit? Ik vrees dat ik hem over het hoofd heb gezien...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goed te lezen dat hij erg makkelijk te maken is, ik ga hem binnenkort ook maken. De jam ziet er erg lekker uit. Ik heb de perenkaramel gemaakt die ook in de Foodies stond, een echte aanrader!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. @ Margriet, ik weet het niet zeker, maar ik denk het januari of februari nummer van Foodies.

    BeantwoordenVerwijderen