donderdag 7 maart 2013

Gefrituurde mozzarellaballetjes met rokerige tomatensaus

Ik weet het dit maak je niet iedere dag, maar het is zeker de moeite waard. De knapperige gefrituurde peterselie in combinatie met de rokerige smaak van de saus en de warme gesmolten mozzarella in een krokant jasje is ware  smaaksensatie. En die rokerige tomatensaus kan je bij meer hapjes serveren, onthouden dus. Echt een aanrader dit mozzarellaballetje.

Bereiding
30 bocconcini
150 gram panko
150 gram bloem
3 eieren, licht geklopt
Zonnebloemolie, voor het frituren
handvol bladpeterselieblaadjes
voor de rokerige tomatensaus
1 blik tomaatblokjes, 400 gram
1 theelepel pimenton, gerookte paprikapoeder
3 tenenknoflook, fijngehakt
1 eetlepel bruine basterdsuiker

Bereiding
Verhit voor de tomatensaus alle ingrediƫnten in een pan op matig vuur. Voeg zout en peper naar smaak toe en laat onder af en toe roeren 20-25 minuten koken. Tot de saus licht is ingedikt. Laat afkoelen en pureer glad. Zet apart. Laat intussen de bocconcini uitlekken en dep droog met keuken papier. Maal het panko broodkruim fijn in een keukenmachine. Doe de bloem, eieren en broodkruim in 3 aparte kommen. Rol de bocconcini eerst door de bloem, schud het overtollige af, haal ze dan door het ei en wentel ze tenslotte door de broodkruim. Zet 30 minuten in de koelkast. Vul een frituurpan of een grote steelpan met olie en verhit tot 190 graden. Frituur de bocconcini in delen 2-3 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn. Schep de balletje met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapierr. Frituur de peterselieblaadjes 10 seconden of tot ze knapperig zijn. Schep ze met een schuimspaan uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer de balletjes warm met de tomatensaus en de peterselieblaadjes.

1 opmerking:

  1. hmmm dat ga ik pinnen. Gerookt paprikapoeder gebruik ik altijd wel met mate, maar ik vind het dan wel lekker. Leuk al hapje lijkt me.
    of bij een brunch.

    BeantwoordenVerwijderen