maandag 1 juli 2013

Barbecuesaus uit het 'Gehaktballenboek' van Jez Felwick

Eindelijk een beetje zomerse temperaturen. De barbecue kan aan. Uit het gehaktballen boek van Jez Fewick komt deze heerlijke saus. Stuk vlees en deze saus en je koopt nooit meer barbecuesaus uit een potje. Echt heerlijk.

Ingredienten
2 eetlepels olijfolie
1 kleine ui, zeer fijngesnipperd
1 teen knoflook, geperst
1 eetlepel tomatenpuree
400 gram tomatenblokjes uit blik
3 eetlepels ciderazijn
2 eetlepels tomatenketchup
2 eetlepels worcestersaus
2 eetlepels honing
1 eetlepel dijon mosterd
1 eetlepel donkere basterdsuiker
1 theelepel gerookte paprikapoeder
1/2 theelepel tabasco
1 citroen, sap
zout en peper

Bereiding

Verhit de olie in een pan met dikke bodem. Voeg de ui toe en bak hem 2 minuten op laag vuur. Voeg de knoflook toe en bak het mengsel 3 minten tot de ui zcht en glazig is. Voeg de tomatenpuree toe en roer 3 minuten. Voeg nu alle andere ingredienten, afgezien van zout en peper toe en breng het mengsel aan de kook. Laat het 15 minuten pruttelen. Breng de saus op smaak met zout en peper en laat hem bij voorkeur 1 uur rusten voor gebruik. 


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen