donderdag 11 juli 2013

Citroenkip met honing van Beatrice Peltre

Toen ik dit gerecht op tafel zette wist ik het, dit wordt een klassieker. De smaakcombinatie is goddelijk. De kip was zo sappig, het kan niet mislukken. Je zult je gasten imponeren (natuurlijk niet vertellen hoe makkelijk het eigenlijk is). Een klein feestje op je bord.

Ingredienten

(voor 4 personen)
2 eetlepels honing
1 eetlepel fijngehakte verse oregano
3 tenen knoflook, geperst
60 ml olijfolie
zout en peper
8 drumsticks
4 tomaten, in 4 parten
100 gram ontpitte kalamata-olijven
50-75 ml koud water
450 gram haricot-verts
1 eetlepel fijngesneden bladpeterselie

Bereiding
Vermeng in een kom citroensap, honing, orgeano, knoflook en olie. Voeg zeezout en peper toe en roer alles glad. Leg de kippenbouten in een ovenschaal en overgiet ze met de saus. Zet hem afgedekt met plasticfolie 30 minuten in de koelkast. Verhit de oven tot 190 graden. Doe de tomaten, olijven en 50-75 ml water bij de kippenbouten en bak ze in de oven in 50 minuten goudbruin. Blancheer intussen de haricots-verts 5 minuten in een pan met kokend water en zout. Giet ze af, spoel ze onder de koude kraan en zet opzij. Doe vijf minuten voor de kip gaar is de harcot-verts bij de kip in de ovenschaal. Strooi als alles gaar is de peterselie eroverheen. Serveer de kip met gestoomde aardappel, aardappelpuree of gestoomde rijst. En geef er brood bij om de saus mee op te deppen. (die saus is goddelijk)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten