zondag 7 juli 2013

Cheesecake met citroen en cranberry van Tana Ramsay

Ze noemen het een veel lichtere cheesecake. Niet echt licht, best calorierijk. Maar je gebruikt maar 350 gram room kaas, daarnaast ook nog eens 300 ml zure room. Dus echt licht is hij niet, maar wel zo verschrikkelijk lekker dat het niets uitmaakt. Ik heb hem nog wel even aangekleed met bosbessen. Ziet er zo leuk uit.

Ingredienten 
Voor de bodem
50 gram boter
150 gram volkorenbescuit, verkruimeld
Voor de vulling
350 gram roomkaas
150 gram lichte basterdsuiker
4 eieren
rasp en sap van 1 citroen
2 theelepels vanille-extract
handvol gedroogde cranberry's
300 ml zure room

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt de boter in een steelpannetje. Beboter een springvorm van 20 cm. Breek de koekjes in stukken en maal die in de foodprocessor tot fijne kruimels. Doe de kruimels in een kom en roer de gesmolten boter erdoor tot alles met boter bedekt is. Druk het kruimelmengel goed uit over de bodem van de springvorm. Doe alle ingredienten van de vulling, behalve de cranberry's en zure room, in een kom. Roer alles glad en meng de cranberry's erdoor. Verdeel het mengsel over de kruimelbodem in de springvorm en zet die circa 30 minuten in de oven, tot het gebak net stevig is. Neem het uit de oven, het gebak zal nu nog verder opstijven. Strijk na circa 10 minuten de zure room over de vulling en zet de taart nog 10 minuten terug in de oven. Neem de cheesecake uit de oven en laat hem afkoelen en opstijven. Maak de springvorm vervolgens los en laat de taart op een bord glijden. Zet die in de koelkast. Laat de taart daar tot het serveren staan.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen