donderdag 7 november 2013

Australische hamburgers uit "Wat Katie Eet"

Af en toe kan je hier zoveel zin in hebben. Waarom zou je die heerlijke hamburgers niet zelf maken? De Australische hamburgers van Katie leek me wel een goed idee (met 3 soorten mosterd). Die Engelse mosterd verkochten ze gelukkig gewoon bij de Jumbo. Ze zijn heerlijk geworden, daar kan geen McDonalds tegenop.  Katie maakt ze met gebakken eitje (echt Australisch), maar je kan ze ook met een plakje kaas of geroosterde uien serveren. Ik zeg meteen maken.

Ingrediƫnten
1 kg mager rundergehakt
1 grote ui, gesnipperd
1 theelepel chilivlokken
2 eetlepels worcestersaus
1 theelepel scherpe Engelse mosterd
1 eetlepel grove mosterd
1 eetlepel dijonmosterd
Handjevol blaadjes bladpeterselie, fijn gehakt
zout en peper
Sla 
Tomaat
Broodjes

Bereiding
Doe alle ingrediĆ«nten voor de hamburgers in een grote kom. Meng alles met schone handen goed door elkaar. Maak 6 hamburgers van het gehaktmengsel en leg ze op een bord met keukenpapier. Dek de hamburgers af met huishoudfolie en zet ze in de koelkast tot je ze gaat grillen. Laat de grillpan heet worden. Gril de hamburgers tot ze vanbuiten bruin zijn en je ze gaar genoeg vindt. Serveer de hamburgers in een geroosterd broodje met sla en plakjes tomaat. Eigenlijk gewoon zoals jij ze lekker vindt.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen