maandag 25 november 2013

Spaghetti met een eenvoudige tomatensaus uit Vergin to Veteran


Lekker voor de makkelijke maandag, dit recept uit Vergin to Veteran. Ik maak dit soort sausen graag in het weekend en dan in porties invriezen. Maandag thuiskomen, pasta koken, saus opwarmen en je hebt een perfect simpel gerecht. Ik moet er wel bij zeggen dat ik wat meer smaak toevoeg, basilicum, oregano, eigenlijk alles wat je maar lekker vindt. Het boek Vergin to Veteran is een echt basiskookboek. De basisrecepten worden uitgelegd en vervolgens wat variaties toegevoegd. Leuk cadeau voor een beginnende thuiskok.

Ingredienten

440 gram spaghetti
zout en peper
scheut olijfolie
klontje roomboter
Parmezaanse kaas
Paar blaadjes basilicum
Saus
3 eetlepel olijfolie
2 teentjes knoflook
snufje chilivlokken
2 blikken tomatenblokjes
flinke snuf suiker 
druppeltjes balsamicoazijn 

Bereiding
Maak de saus. Zet een pan met zware bodem op een laag vuurtje. Voeg 2 eetlepels van de olie en de knoflook en chilivlokken toe. Warm dit op en laat de knoflook in 2 minuten zacht worden. Voeg meteen de tomatenblokjes toe. Voeg de suiker, zout en peper toe. Roer goed. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat 10 tot 20 minuten koken. Kook ondertussen de pasta: breng een grote pan met water, een snuf zout en een scheutje olie erin aan de kook met de deksel erop. Doe de pasta erin en kook al dente. Maak de saus af: breng op smaak, voeg wat extra suiker toe als de smaak te scherp is of een druppel balsamicoazijn en roer de rest van de olijfolie ertoe. Giet de pasta af in een vergiet. Doe meteen terug in de pan en voeg de boter en wat zwarte peper toe. Roer de saus erdoor. Steek een grote vork in de spaghetti. Draai er een portie omheen en leg deze op een diep bord. Strooi er wat Parmezaanse kaas over en een paar blaadjes basilicum. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen