dinsdag 12 november 2013

"Echt eten" Groentebouillon

Naar aanleiding van de post "Ask my Anything" maakte ik afgelopen weekend een groentebouillon. Natuurlijk uit het boek van Jonathan. Hij heeft gelijk, altijd handig om een voorraadje bouillon in de vriezer te hebben. En het is zo makkelijk. Maak een grote hoeveelheid en vries het in. Het rook en smaakte heerlijk. Alleen wel nog een beetje zout aan toegevoegd. 

Ingrediƫnten

1/2 wortel
1/2 prei
1 ui
3 tenen knoflook
2 takjes tijm
1 laurierblaadje
10 gekneusde peperkorrels

Bereiding
Vul een pan met 1 liter koud water. Snijd alle groenten in plakjes en pers de tenen knoflook uit. Doe alle ingredienten in de pan. Breng alles aan de kook en laat 1 uur zachtjes koken. Zeef de inhoud van de pan en vang het vocht op en je hebt nu groentebouillon. In een invriesbakje of ijsblokjeszakjes en invriezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen