dinsdag 26 juni 2012

Vispakketje met sinaasappel


Een heerlijk makkelijk recept. Veel meer hoef ik er niet over te zeggen. Vispakketjes zijn bij mij altijd favoriet. Je doet een aantal lekkere ingrediĆ«nten in een aluminiumfolie, dichtvouwen, de oven in en voor dat je het weet heb je een culinaire sensatie. Zo makkelijk is het. En het ziet er ook nog indrukwekkend uit. Probeer het een keer. 

Ingredienten
2 aardappelen, geschild
1 sinaasappel, schoongeboend
250 gram kabeljauwfilet
2 takjes tijm
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 winterpeen (250 gram), in plakken
1 rode ui, in dunne plakjes
100 ml kippenbouillon

Bereiding
Schaaf de aardappelen met een dunschiller in de lengte van boven naar beneden. Snijd de sinaasappel in plakken. Verwarm de oven voor op 225 graden. Scheur 4 vellen aluminiumfolie af van 60 cm en vouw elk vel dubbel. Plaats 2 vellen op het werkvlak en leg in het midden van elk vel het aardappelschaafsel. Leg de vis erop met de tijm en bestrooi met de knoflook en peper en zout. Beleg dan met de wortel, ui en sinaasappelplakjes. Plaats de andere 2 dubbelgevouwen vellen folie erop en vouw 3 zijkanten enkele malen om zodat er een zakje ontstaat. Schenk nu voorzichtig de bouillon erbij en vouw de pakketjes helemaal dicht. Laat ze in de oven in 15 minuten gaar worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen