maandag 4 juni 2012

Witte chocoladepudding met rood fruit


Internet bergt een schat aan leuke recepten en kookblogs. Dit leuke recept vond ik hier Harry in de Keuken. De smaak is verrassend door het zoete van de witte chocolade, het zure van de limoen en het romige van de yoghurt. Makkelijk van tevoren klaar te maken. Een klein feestje op je bord.

Ingredienten 
150 gram witte chocolade
300 ml volle Griekse yoghur
1 limoen
Vanille stokje
3 blaadjes gelatine
frambozen
Honing

Bereiding 
Smelt de chocolade au bain-marie met de yoghurt. Laat de gelatine even weken in een bak met koud water. Rasp de schil van de limoen en voeg deze toe aan het chocolade mengsel. Per de limoen uit en doe ook het sap erbij. Voeg tot slot het merg uit en doe ook het sap erbij. Voeg tot slot het merg uit het vanille stokje toe. Los de gelatine op in het mengsel en roer alles goed door. Giet het mengsel in een maatbeker en vul zorgvuldig 4 kleine glaasjes met het mengsel. Zet de glaasjes in de koelkast om de toetjes op te laten stijven. Was de vruchtjes en laat ze goed uitlekken. Je kunt ze iets zoeter maken met een beetje honing. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen