dinsdag 4 september 2012

Krokante fishfingers van Yvette van Boven



Yvette van Boven geeft iedere week een paar van haar recepten. Deze leek me zo lekker. Panko gekocht bij een toko en verse kabeljauwfilet bij de visboer. Het is makkelijk en heel lekker. Het is luchtiger dat paneermeel en lijkt niet op een visstick. Heerlijk met eigen gemaakte Chilisaus. Morgen laat ik zien hoe je dat doet. Eet smakelijk. 

Ingredienten 
100 gram bloem
200 gram verse broodkruim, paneermeel of panko
3 eieren, los geklopt
500 gram kabeljauwfilet, van dezelfde dikte
versgemalen peper en zout
olie om in te frituren

Bereiding  
Verwarm de olie tot 190 graden. Giet de bloem, de paneermeel en de eieren in drie aparte diepe borden. Snijd de kabeljauw in repen van dezelfde grootte en dikte. Bestrooi ze met peper en zout. haal ze eerst door de bloem, klop het overtollige eraf, haal ze dan door het ei en vervolgens door het paneermeel. Frituur ze 3-4 minuten in delen in de hete olie. Keer ze af en toe. Schep ze met een schuimspaan uit het vel en laat ze uitlekken op keukenpapier. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen