woensdag 17 oktober 2012

Champignon pate van Yvette van Boven


Bijna een heel pakje boter gaat erin, logisch maar wel even schrikken. Het was wel leuk om een keer gemaakt te hebben. Het eindresultaat zag er een beetje vreemd uit. Zo oranje, zou het iets te veel tomatenpuree zijn? Het was wel lekker op een stokbroodje.  

Ingredienten
200 gram boter
2 eetlepels olijfolie
150 gram champignons, schoon en grof gesneden (of andere paddenstoelen)
1 teentje knoflook, uit de pers
75 ml marsala of sherry
Het sap en de rasp van een halve citroen
1 eetlepel tomatenpuree
wat takjes platte peterselie, gehakt
peper en zout naar smaak


Bereiding
Smelt een derde deel van de boter met de olie in een ruime pan. Bak de paddenstoelen er ongeveer 5 minuten in, bestrooi ze met peper en zout naar smaak. Voeg dan de knoflook toe, de marsala, het citroensap en de rasp en de tomatenpuree. Bak tot het vocht is verdampt. Laat het dan helemaal afkoelen. Maal daarna de paddenstoelenmix met de rest van de boter in een keukenmachine tot een redelijk gladde pate. Roer de peterselie erdoor en prof nog eens op peper en zout. Doe in een mooie schaal en laat in de koelkast zeker 4 uur opstijven. 

2 opmerkingen:

  1. Ziet er goed uit, proef je de champignons ook echt? Grappig dat je die champignons niet ziet zitten.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, je proeft ze echt. Ik had ze niet zo lang moeten pureren dan had je ze wel gezien.

    BeantwoordenVerwijderen