zondag 14 oktober 2012

Chocoladecake met kersenjam


Weer eens een heerlijke cake bakken. Zondag is daar een uitgelezen dag voor. De combinatie van chocolade en kersen is erg lekker. Chocolade ertussen en chocolade erop en je hebt een smakelijke cake voor bij de koffie. 


Ingredienten
200 gram boter, op kamertemperatuur
100 gram suiker
340 gram zwarte kersenjam
5 eieren
200 gram zelfrijzend bakmeel
50 gram cacao
200 gram bittere chocolade, in stukjes
50 gram hagelslag (puur)

Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden. Klop de boter en de suiker romig. Verwam de jam 45 seconden in de magnetron zodat hij vloeibaar wordt. Mix de jam door het botermengsel en klop de eieren erdoor. Zeef het bakmeel, de cacao en een mespuntje zout boven het boter- en eimengsel en mix het goed. Giet het mengsel in de voerm en laat de cake in de oven in 45-50 minuten gaar worden. Prik met een sateprikker in het midden van de cake. Komt de prikker er schoon uit, dan is de cake gaar. Neem de cake uit de vorm en laat hem afkoelen. Verwarm de chocolade 1-2 minuten in de magnetron tot hij gesmolten is. Snijd de cake overdwars doormidden, besmeer beide helften met de gesmolten chocolade en leg de helten met de chocoladekant boven weer op elkaar. Bestrooi met hagelslag.

3 opmerkingen:

  1. Ziet er veel te lekker uit, heb gelijk zin om hem te gaan bakken! Maargoed dat ik niet alle ingrediƫnten in huis heb haha

    BeantwoordenVerwijderen
  2. mmm dead by chocolate! Ziet er goed uit

    BeantwoordenVerwijderen