dinsdag 30 oktober 2012

Gehakttaart met cherrytomaten


Ik had al eerder geschreven dat ik niet zo dol ben op quiches. Dit is dan wel geen echte quiche maar het lijkt er wel op. Het eindresultaat zag er zo leuk uit en het smaakte ook nog goed.

Ingredienten
5 plakjes deeg voor hartige taart, ontdooid
400 gram rundergehakt
30 gram verse peterselie, fijnghakt
250 gram cherrytomaten, gehalveerd
1 ei, losgeklopt
2 theelepels paprikapoeder mild
2 eetlepels parneermeel
1 ui, fijngesnipperd
Lage taartvorm 24 cm

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een ronde deeglap met een doorsnede van 30 cm. Bekleed de taart met het deeg, druk het deeg bij de rand goed aan. Meng in een kom het gehakt met het ei, paprikapoeder, paneermeel, de ui en driekwart van de peterselie. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verdeel het gehakt over de deegbodem en druk het goed aan. Druk de gehalveerde cherrytomaatjes met het snijvlak naar boven in het gehakt. Schuif de taart in de oven en bak de taart in 25-30 minuten goudbruin en gaar. Haal de de taart uit de oven en bestrooi met de rest van de peterselie.


1 opmerking: