zondag 7 oktober 2012

Pecankoek


Ik blijf het een heerlijke bezigheid vinden, taarten bakken. Leuk om te maken in het weekend. Meestal maak ik iets met chocolade of vruchten. Dit is weer eens wat anders. Het is een leuke taart, of moet ik zeggen cake? 

Ingrediënten
250 gram bloem
100 gram suiker
250 gram roomboter
300 gram pecannoten
150 stroop
75 gram rietsuiker
30 ml room

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de bloem, suiker, boter en een snufje zout in een mengkom tot een kruimelig deeg. Kneed tot een mooie gladde bal, bekleed een bakblik ermee en zet 20 minuten in de oven. Doe de noten in een oven schaal en zet deze 10 minuten bij de bodem in de oven of tot ze mooi diepbruin zijn. Verhit ondertussen de stroop, rietsuiker en slagroom in een steelpan. Breng zacht aan de kook en laat 6 minuten op laag vuur inkoken. Neem het bakblik uit de oven en verdeel de noten over de taartbodem. Schenk de karamelsaus erover en bak nog 20 minuten in de oven. Serveer de pacankoek koud.

1 opmerking:

  1. Zo, dit is echt met recht een (overvolle) pecanotentaart. Ik ben er gek op, vanwege de lekkere bite.

    BeantwoordenVerwijderen