vrijdag 19 oktober 2012

Pompoensoep uit Allerhande

Het is herfst en dan maak ik altijd pompoensoep. Bij deze versie ben ik creatief aan de slag gegaan. Naast onderstaande ingredienten heb ik ook nog puntpaprika's en tomatenpuree toegevoegd. En niet te vergeten een scheutje sherry. Hij was erg lekker, maar die van Jamie is naar mijn smaak nog iets lekkerder. 


Ingredienten
1 pompoen (ca. 1,2kg)
3 eetlepels olijfolie
1 winterpeen, geschild en in plakken
2 uien fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngesneden
2 laurierblaadjes
1 theelepel komijn (djinten)
1 groentebouillontablet
tabasco red pepper sauce
125 ml creme fraiche

Bereiding
Snijd de pompoen net als een meloen in schijven. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil er af. Snijd de pompoen in grove stukken. Verhit de olie in een grote pan en bak de pompoen, de winterpeen en de ui 5 minuten. Voeg de knoflook, de laurierblaadjes en de komijn toe. Schenk er 1 liter water bij en voeg het bouillontablet toe. Breng aan de kook en laat alles 30 minuten gaar worden. Verwijder de laurierblaadjes. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met een paar druppels tabasco, peper en zout. Roer de creme fraiche los met een lepeltje, zodat deze smeuïg wordt. Schep de soep in diepe borden of kommen en schep er wat creme fraiche op. 

1 opmerking:

  1. Hmmm ik houd van pompoen! Lang geen pompoensoep meer gemaakt, daar wordt het eigenlijk toch wel weer eens tijd voor :)

    BeantwoordenVerwijderen