vrijdag 5 oktober 2012

Rigatoni met aubergine



Heerlijk is ie. Maar moet er geen Parmezaanse kaas bij? Nee, ik heb het niet gemist. Het was heerlijk, door de smaak van de knoflook, rode wijnazijn, tomaatjes, aubergine en de verse basilicum. Niet moeilijk en overheerlijk. 


Ingredienten
1 aubergine, in blokjes van 1 x 1 cm
4 eetlepels olijfolie
3 tenen knoflook, fijngesneden
1 blik gepelde tomaten
200 gram rigatoni
1 eetlepel rode wijnazijn
1/2 theelepel suiker
1 bakje basilicum, alleen de blaadjes

Bereiding
Meng de aubergine met 1 eetlepel zout. Laat 30 minuten staan in een vergiet. Spoel af en duw het vocht eruit met de bolle kant van een lepel. Verhit de olie in een koekenpan en bak de aubergine op middelhoog vuur in 10 minuten rondom bruin. Schep uit de pan. Bak de knoflook 2 minuten in dezelfde pan. Voeg de tomaten met sap toe. Maak ze klein met een lepep. Laat 10 minuten zacht koken. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de aubergine, azijn en suiker toe aan de tomaten saus en laat nog 5 minuten zacht koken. Meng de pasta met de saus. Voeg basilicum toe en serveer direct.

1 opmerking:

  1. Pasta: altijd goed! Heerlijk altijd, lekker makkelijk recept dit en toch een mooi bordje lekker eten als resultaat. Verse basilicum doet het ook altijd goed, lekker!

    BeantwoordenVerwijderen