zondag 21 oktober 2012

Speculoosbrokken met witte chocolade


Sommige recepten zijn niet fotogeniek. Een beetje kleurloos, maar de smaak is zo goed. Het is een heel simpel maar grappig recept. Doet me denken aan pepernoten met chocoladelaagje of een stuk chocolade met een pepernootsmaak. Er komt geen oven aan te pas en is zo klaar. Echt heerlijk met een kop thee en een boek onder een dekentje op de bank. Het recept komt van Blondiekookt.

Ingredienten
200 gram witte chocolade
125 gram speculooskoekjes
1/4 theelepel zout

Bereiding
Verkruimel de speculooskoekjes volledig. Dit kan in de keukenmachine maar als je die niet hebt, kan je ze ook in een plasticzakje doen en met een deegroller klein maken. Smelt de witte chocolade. Roer hier de koekjes en het zout doorheen. Roer snel en spreid de chocolade vervolgens uit op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet daarn in koelkast om verder op te stijven. Breek de plaat chocolade en smullen maar.

5 opmerkingen:

  1. Dit klinkt heel erg lekker! Krijg er gewoon honger van! Vind je blog erg leuk en ik ben je met bloglovin gaan volgen, hopelijk neem je ook eens een kijkje op mijn blog!
    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Easy peacy, maar een super lekker receptje lijkt me! En geen oven, ook handig soms. Leuk deze!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Superleuk! Zou het ook met melkchocolade kunnen?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Je kunt het zeker ook met melkchocolade maken!

    BeantwoordenVerwijderen