woensdag 3 oktober 2012

Surimitaartjes met geconfijte tomaat en bieslookroom


Heerlijk recept. Wel geduld hebben, gekonfijte tomaatjes kosten tijd. Maar wat is dat de moeite waard. De geur van de langzaam garende tomaatjes vulde de keuken. En wat is het resultaat lekker. De rest is eigenlijk zo gemaakt. De combinatie van de tomaat en de surimi is een helemaal goed. Daarnaast ziet het er ook nog eens leuk uit.

Ingredienten
8 trostomaten
2 eetlepels olijfolie
4 teenjes knoflook, fijngehakt
1 eetlepel gedroogde tijm
1 eetlepel grof zeezout
150 gram surimisticks, fijngesneden
250 ml zure room
2 eetlepels verse peterselie, fijngesneden
Verse bieslook

Bereiding
Oven voorverwarmen op 100 graden. Tomaten ontvellen, in de lengte halveren en zaadlijsten eruit scheppen. Tomaten met olie bestrijken en met snijvlakken naar beneden op met bakpapier beklede bakplaat leggen. Met knoflook, tijm en zeezout bestrooien. Tomaten in midden van oven in ca. 2 uur zachtjes drogen. Let op, de tomaten mogen niet bruin worden. Surimi met 3 eetlepels zure room omscheppen, op smaak brengen met pterselie, zout en peper. Helft van bieslook fijnsnijden en door rest van zure room roeren, met zout en peper op smaak brengen. Knoflook van de geconfijte tomaat vegen. Op bord open ring leggen en ring met 2 geconfijte tomaathelften vullen. Kwart van surimi erop leggen en met 2 geconfijte tomaathelften afdekken. Ring van bord nemen en 1 theelepel bieslookroom op taartje scheppen. Rest van bieslookrom met enkele druppels water verdunnen en rondom taartjes druppelen. Garneren met rest van bieslooksprieten

2 opmerkingen: