vrijdag 15 maart 2013

Cannelloni uit Foodies

Lekker makkelijk als je vrienden te eten krijgt. Van tevoren maken en als iedereen er is hoeft de schaal alleen nog maar even in de oven. Maar wat heb ik een moeite met de plasticzak. Het lukte me gewoon niet om de vleesmassa door het gaatje van de zak te duwen. De zak scheurde iedere keer. Dus ik heb het handmatig de cannelloni-buisjes gevuld. Het duurt misschien iets langer, maar het werkt.  Een prima ovenschotel.

Ingredienten
2 uien
2 teentjes knoflook
1 eetlepel olijfolie
1 1/2 theelepel kerrie
Zout en peper
suiker
1 1/2 eetlepel tomatenpuree
850 ml tomatenblokjes
2 rode pepers
800 gram ongekookte braadworsten 
2 eetlepels gedroogde Italiaanse kruden
20-24 cannelloni
100 gram belegen kaas
100 gram cheddar
1 grote diepvrieszak

Bereiding
Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit de olie in een pan. Fruit de ui en de knoflook in de olie. Bestrooi met de kerrie en 1/2 theelepel suiker en roer tot de suiker licht karamelliseert. Roer de tomatenpuree erdoorheen. Blus af met tomatenblokjes en 400 ml water en breng het geheel al roerend aan de kook. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rode peper in de lengte in en verwijder de zaadlijsten. Was de rode peper en hak hem fijn. Duw de worstmassa uit de braadworst in een kom. Kneed de rode peper en de kruiden erdoorheen. Doe de worstmassa in een diepvrieszak en snijd een hoekje van de zak. Zet de cannelloni rechtop op het werkblad en spuit de worstmassa erin. Leg de cannelloni dicht tegen elkaar aan in de ovenschaal. Rasp de kaas fijn. Giet de tomatensaus over de cannelloni. Bestrooi met de kaas en bak ca. 40 minuten in de oven.

1 opmerking:

  1. Hoi Simone, ik heb je genomineerd voor een Liebster Award, zie http://eetplezier.blogspot.nl/2013/03/kadootjesdag.html. Ik hoop dat het je meer volgers oplevert.

    BeantwoordenVerwijderen