zondag 7 april 2013

Chocolate Bread & Butter Pudding

Er bestaan zoveel versies van een Bread pudding en ik had het nog nooit gegeten. Dus aan de slag ermee. Ik moet zeggen dat het best lekker was. Niet helemaal mijn ding, maar best lekker. De room, melk en ei zorgt ervoor dat het een het brood in een soort zachte pudding verandert. Prima dessert, wel een beetje machtig.
 
IngrediĆ«nten 
18 sneetjes wit brood zonder korst 
6 eidooiers 
175 gram basterdsuiker 
300 ml slagroom 
250 ml halfvolle melk 
1 vanillestokje, merg 
125 gram gezouten boter 
180 gram pure chocolade, geraspt 
Poedersuiker 
 

Bereiding 
Doe de suiker en de eidooiers in een kom en klop ze tot een bleke massa. Mix de melk, slagroom in een andere kom. Giet een vierde van het melkmengsel door het ei-suikermengsel en roer goed door. Giet langzaam al roerend de resterende melk door het mengsel, blijf roeren. Zet even opzij.  Beboter de sneetjes brood aan beide kanten. Snij ze in driehoekjes en leg een laag driehoekjes in een beboterde ovenschaal. Bestrooi dit met de helft van de geraspte chocolade. Leg daar de rest van de driehoekjes op en daarboven weer de rest van de chocolade. Giet de helft van het Custardmengsel over het brood en laat een half uurtje rusten. Vervolgens giet je de rest erover en laat het dan minstens een uur intrekken. Verwarm de oven voor op 130 graden en bak de pudding au bain-marie (ovenschaal in een grotere schaal met laagje water gevuld) ongeveer 45 minuten. Laat een beetje afkoelen en bestrooi met poedersuiker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten