Ingredienten
50 gram walnoten
200 gram bloem
75 gram koude boter in blokjes
4 eieren
1 citroen
2 eetlepels olijfolie
2 uien, fijngesneden
400 gram paddestoelenmelange, schoongeborsteld
10 gram verse peterselie, fijngesneden
125 ml slagroom
Bereiding
Rooster de walnoten in een pan met anitaanbaklaag tot ze licht verkleuren. Laat ze afkoelen en maal ze fijn in de keukenmachine. Zeef de bleom in een kom, doe er de boter, 2 theelepels zout, een ei en de walnoten bij. Kneed er met koele handen een soepel deeg van. Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht tot een ronde plak, iets groter dan de taartvorm. Bekleed de vorm met het deeg. Bak de kale bodem alvast 15 minuten in de oven. Boen de citroen schoon en rasp de schil eraf. Verwarm de olie in een koekenpan en fruit de ui glazig. Bak de paddenstoelen mee tot ze bruin zijn. Schep de peterselie en de helft van de citroenrasp erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Klop 3 eieren los met een 1 eetlepel citroensap en de slagroom. Giet dit mengsel over de taartbodem en verdeel de paddenstoelen erover. Bak nog 20 minuten in de oven.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten