donderdag 4 april 2013

Kikkererwten snack van Yvette van Boven

Origineel, leuk en verfrissend. Dit is nog eens een leuke snack. Echt heerlijk bij voor bij een borrel. Ik heb kikkererwten gebruikt uit een pot, maar je kan ze natuurlijk ook gedroogd gebruiken, wel eerst even koken. Kikkererwten drogen doe je het makkelijkst in een theedoek, zachtjes husselen en klaar. 

Ingredienten
1 theelepel gerookt paprika poeder
1/2 eetlepel zout
1 eetlepel tijmblaadjes
2 theelepels fijne rasp van een citroen
6 eetlepels olijfolie
500 gram kikkerwerwten, geweekt en gaargekookt of 1 blik, afgekoeld en uitgelekt, in beide gevallen wel goed gedroogd.

Bereiding
Meng het paprikapoeder met het zout, de tijm en de citroenrasp in een goten schaal en zet het even apart. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de helft van de kikkererwten toe en bak ze, onder regelmatig omscheppen, tot ze goudbruin en krokant zijn. Dit duurt ongeveer 15 minuten. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken. Bak dan de andere helft. Schep daarna alle kikkererwten in de grote kom met het specerijenmengsel en meng alles goed om. 


1 opmerking:

  1. Oeh thanks voor dit idee, zag al wel vee recepten met kikkererwten in de oven maar ik ehb geen oven hier, ga snel een keertje proberen!

    BeantwoordenVerwijderen