dinsdag 9 april 2013

Gemarineerde Coca Cola Spareribs







Ik weet het, het is nog geen BBQ-weer. Maar dit zag er zo lekker uit dat ik niet kon wachten. Het resultaat was ook top. Een heerlijk ribje met een  super lekkere stroperige saus. Een aanrader voor de komende zomerse avonden. 
 
IngrediĆ«nten 
10 knoflooktenen, fijngesneden
½ theelepel zwarte peperkorrels
2 theelepels zout
1 rode peper, zaadjes verwijderd en fijngesneden
3 eetlepels honing
1 eetlepel paprikapoeder
1 theelepel cayenne peper
3 cups Coca Cola
½ cup water
Sap van 1 limoen
2 eetlepels bruine suiker
2 ribben 

Bereiding 
Maak de saus, doe alle ingrediƫnten in een schaal en roer goed door. Leg de ribben in een ovenschaal en giet de saus erbij. Bedek de ovenschaal met folie en laat het 2 tot 3 uur marineren in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet de ribben in de voorverwarmde oven en bak ze ongeveer 2 uur. Om het half uur even overgieten met de saus. Je zult merken dat deze steeds dikker en stroperiger zal worden. Serveer ze met deze stroperige saus.



3 opmerkingen:

  1. Oh lekker! Ik heb weleens ham in cola gemaakt van Nigella - die was ook heerlijk. Toch wel erg verrassend dat je zo lekker kunt koken met coca cola. Ga deze variant ook zeker een keer uitproberen. Groeten uit Frankrijk, Lisette

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is idd verrassend hoeveel je met cola kan doen. Ik heb er zelf nog niet mee gekookt, masr gezien er een heel kookboek over bestaat tja, moet het toch lekker zijn blijkbaar.

    BeantwoordenVerwijderen