donderdag 29 augustus 2013

Geroosterde chili-garnalen

Een lekker zomers recept voor op de BBQ. De Aziatische ingrediënten maken het een zalige snack. Marineren is het belangrijkste. Ik heb de garnalen diepgevroren gemarineerd en rustig in de marinade laten ontdooien. De saus is dun, maar precies goed. Eet smakelijk.

Ingrediënten 
1 limoen
2 teentjes knoflook
1 chilipeper, 
1 cm verse gemberwortel
25 grote gepelde garnalen
1 lente-ui
3 eetlepels sojasaus
scheutje vissaus

Bereiding
Pers de limoen uit, hak de knoflook en chilipeper (verwijder de zaadjes en zaadlijsten) fijn. Meng de garnalen met de knoflook, chilipeper en limoensap. Laat afgedekt ongeveer 2 uur marineren. Rasp de gember fijn en snijd een stukje lente-ui in dunne ringetjes. Meng de sojasaus met de lente-ui ringetjes en geraspte gember en voeg de vissaus toe. Steek de garnalen en grill ze in enkele minuten gaar. Serveer met de saus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten