vrijdag 9 augustus 2013

Kersencheesecake uit "Delicious Het Bakboek"


Ook zo genoten van "Heel Holland Bakt"?  Ik heb genoten van alles wat er maar mis kan gaan tijdens het bakken van een taart, cake, koekjes. Dit is een variatie op een cheescake, maar dan langwerpig en geserveerd in repen. Lekker fris en romig en komt uit het Bakboek van de Delicious (ik zag nog veel meer leuke bakrecepten, dus wordt vervolgd) Ik kan niet wachten op het nieuwe seizoen van "Heel Holland Bakt".

Ingrediënten
125 gram cruesli
125 gram mariabiscuits
125 gram zachte boter
400 gram zachte verse roomkaas
3 eieren
125 ml creme fraiche
150 gram suiker
Sap en geraspte schil van 1 citroen
600 gram kersen, gewassen steeltjes eraf 
4 blaadjes witte gelatine
200 ml rodebessensap
2 zakjes vanillesuiker

extra nodig: ingevette rechthoekige vorm met uitneembare bodem van 30x20 cm. Bij een smallere vorm (12 cm breedte) heb je de helft van de hoeveelheden nodig. Je kunt de taart ook in een springvorm van 22 cm bakken, dan wordt de cheesecake-laag hoger, de baktijd is dan 15 minuten langer. 

Bereiding
Verarm de oven voor op 170 graden. Maal de cruesli en koekjes in de keukenmachine fijn. Voeg de boter toe en laat de machine kort draaien tot alles gemengd is . Haal de massa uit de machine en druk uit tot een vlakke bodem in een ingevette vorm. Zorg ervoor dat het overal even dik is. Bak de taartbodem 12 minuten voor in de voorverwarmde oven. Verlaag de oventemperatuur dan naar 150 graden. Meng in een keukenmachine de roomkaas met de eieren, crème fraiche, suiker, citroenrasp en het sap. Klop alles tot een glad beslag en schenk dit op de bodem  Zet de taart terug in de oven en bak in 40 minuten goudbruin een gaar. Ontpit ondertussen de kersen en vang vrijkomend sap in een kom apart op. Laat de taart een uurtje afkoelen op kamertemperatuur. Leg de kersen op de taart. Week de gelatineblaadjes in ruim koud water. Breng in een steelpan het bessensap en opgevangen kersensap met de vanille suiker aan de kook, neem van het vuur en los de uitgeknepen gelatineblaadjes erin op. Laat iets afkoelen. Schenk de gelei als deze net wat dikker begint te worden over de kersen en zet de taart in de koeling tot hij helemaal is afgekoeld. Serveer de taart in repen.

2 opmerkingen: