vrijdag 6 september 2013

Bietentorentje met pistachenoten en honing/mosterd dressing

Echt een heerlijk voorgerecht, bieten, geitenkaas en honing/mosterd dressing. Je kan het makkelijk van tevoren klaarzetten, alleen de dressing op het laatste moment erover gieten. Het eindresultaat ziet er zo indrukwekkend uit dat je het een keer moet proberen. En niet onbelangrijk, echt lekker.

Ingredienten
3 gekookte bietjes, in dunne plakjes gesneden
100 zachte geitenkaas
Peterselie, fijngehakt
1 eetlepel citroensap 
50 ml olijfolie
1 theelepel honing
1 theelepel mosterd
peper en zout

Bereiding
Meng de geitenkaas met de peterselie. Zet een vorm op een bord en leg een plakje biet op een bord, vervolgens een theelepel geitenkaas. Leg er weer een plakje biet op en weer een beetje geitenkaas en herhaal dit totdat je een torentje hebt. Duw goed aan. Verwijder de ring. Maak de dressing van de Mosterd, citroensap, olijfolie, honing, peper en zout. Schenk dit over het torentje en garneer met wat pistachenoten. 

1 opmerking: