zaterdag 28 september 2013

Kokos-chocotaart uit 30 jaar Allerhande

Het plaatje zag heerlijk uit en de ingrediënten spraken me aan, kortom een fijn recept. Ik heb de taart iets te vroeg gesneden, hij was nog te zacht. Je moet het echt even helemaal laten afkoelen (2 uur). De volgende dag was het nog veel beter. Het is gewoon een voortreffelijk hapje voor bij een cappuccino.

Ingrediënten
150 gram boter
2 rollen koekjes (oreo's a 154 gram)
4 eieren
200 gram poedersuiker
2 eetlepels maizena
2 theelepels vanille aroma
165 gram gemalen kokos
150 gram witte chocolade

Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden. Smelt de boter in een steelpan. Maal ondertussen de Oreo's fijn in de keukenmachine. Meng de koekkruimels door de boter en verdeel gelijkmatig over de bodem van de taartvorm. Druk aan met de bolle kant van een lepel. Splits de eieren en doe de eiwitten in een vetvrije kom. De eidooiers worden niet gebruikt. Klop de eiwitten met een mixer zo stijf, dat ze zachte pieken vormen als je de mixer eruit haalt. Voeg al kloppend lepel voor lepel de poedersuiker toe. Blijf, als alle suiker is toegevoegd, doorkloppen tot het eiwit glanst en stijve pieken vormt. Dit duurt 5 minuten. Spatel de maïzena  het vanillearoma en kokos voorzichtig door het eiwit. Breng een pan met water aan de kook. Hang er een iets kleinere kom of pan in en laat daarin de chocolade smelten. Spatel door het eiwitmengsel. Schep dit mengsel gelijkmatig op de koekjesbodem en strijk glad. Bak ca. 25 minuten in het midden van de oven.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen